Tarihçe

Kınalıada İlköğretim Okulu, 1920 yılında Ada´da bulunan Rum Okulunun kapanması ile birlikte ada halkı tarafından  İlkokul açılması için girişimlerde bulunulmuş ancak, 1923 yılında Kınalıada İlk Mektebi adı altında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlanabilmiştir.

Hazır okul binası mevcut olmadığından halen sağlık ocağı olarak hizmet veren Çınarlı köşk sokakta bulunan ahşap bir binada eğitim ve öğretim yapılmıştır. 1967 - 1968 Öğretim yılında mevcut binasında inşaat tamamlanarak (Hüseyin BEŞİROĞLU adlı bir vatandaşın önderliğinde, aynı zamanda okulumuz şu an bulunduğu sokağın adı) 3 derslik, bir depo ve bir mutfak olarak mevcut binasını kullanmaya başlamıştır. 

1968 yıllarında okul mevcudu 35 - 40 civarlarında ve 3 öğretmene göre sınıflar teşkil edilmiş daha sonra 1983 yılında sınıflar yeterli gelmeyince mevcut salonlar 2 sınıf olarak ayrılmış ve günümüzde kullandığımız, 5 sınıflı duruma gelmiştir. 

2007 yılına kadar Kınalıada İlköğretim Okulu olan okulumuzun ismi Aralık 2007 yılında Adalar  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün teklifi ve İstanbul Valiliğinin onayı ile Kınalıada Mehmetçik İlköğretim Okulu olarak değişmiştir. Okulumuz bünyesine 2009/2010 eğitim ve öğretim yılında ana sınıfı da katılmıştır.

2012 yılında eğitim öğretim sistemindeki 4+4+4 uygulamasıyla birlikte, okulun adı Kınalıada Mehmetçik İlkokulu olarak değişmiştir. Şu anda bir anasınıfı, 1, 2, 3, 4. sınıf birleştirilmiş sınıf olarak toplam 26 öğrenci ile eğitim öğretime devam edilmektedir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi